«Верую, ибо абсурдно»:қазіргі мәдениеттегі зұлмат пен деструктивті діншілдік (Journal of Philosophy Culture and Political Science, 2016)
Мақалада қазіргі қоғамдағы тұлғаның сеніміне деструктивті ықпал ететін діншілдіктің жалған түрлерінің феномені қарастырылады. Талдау жұмысының объектісі «діни жандану» мен діни бірегейлік болып табылады.Діни прозелитизмнің кейбір көріністеріне, тоталитарлы сектаға еліктірудің психологиялық механизміне, сонымен қатар тұлғаның қандай да бір сектаға кіруіне себепші болатын индивидтің басты қажеттіліктеріне ерекше мән берілді.Авторлар қазіргі зұлмат пен діншілдіктің жалған түрлерінің өміршеңдігі себептерін ашып, «Ағартудың жаңа ғасыры» мен зайырлы этиканың қажеттілігін негіздеуге талпыныс жасады.