ҰЛТТЫҚ ИДЕЯ САЯСАТТАНУДЫҢ КАТЕГОРИЯСЫ РЕТІНДЕ (Journal of Philosophy Culture and Political Science, 2018)
Тәуелсіздік алған уақыттан бері Қазақстанда ұлттық идеяны жасау мәселесі бойынша терең пікір таластар жүріп жатыр. Бұл қазіргі уақыт-тың маңызды әдіснамалық, саяси мәселесі.Алдымен, идеяның ұғымдық мазмұны мен әлеуметтiк мағынасына үңiлелiк. Идея – грек сөзi, образ, ұғым, түсiнiк мағыналарында қолданылады. Атқаратын мiндетiне қарай идея алуан-алуан қырымен көзге түседi. Ол сырт дүниенi бейнелейтiн қоғамдық сана формасы, адамның басты сенімі болып табылады.