Көшпенділердің дәстүрлі тұрғын үйлесімділігі құрал-жабдықтарының түстері мен сәулетінің үйлесімділі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2016)
Мақалада көшпенділердің дәстүрлі тұрғын үйлеріндегі жабдықтардың сыртқы көрінісі мен түсінің өзара сәкестенуі жөніндегі мәселелер қарастырылған. Оңтүстік Қазақстан көшпенділерінің дәстүрлі тұрғын үйлеріндегі құрал жабдықтарындағы түстердегі үйлесімділік сәндік-қолданбалы өнер мен сәулет өнерінің үй ішіндегі көркемдік тұтастыққа бағытталғандығын және де арнайы құрастырылған көркемдік ансамбль ретінде ұйымдастырылғандығын көрсетеді.
Keywords: үйдің ішкі құрылысы; тұрғын үй; тұтастық; түс; өнер; ауқым; интеграция; кешен; тәсіл