ТОЛЕРАНТТЫЛЫҚ ҰҒЫМЫН МӘДЕНИФИЛОСОФИЯЛЫҚ ТАЛДАУДАҒЫ АЛҒЫШАРТТАР (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2016)
Берілген мақалада толерантттылық мәселесі төзімділікпен байла нысты, оның толеранттылыққа қарағанда көне тарихы бар. Ол көне тарихқа, ежелгі грек мәдениетіне тіпті қытай және үнді мәдениеті мен астасып жатыр. Мәдениеттану ғылымының басты міндеті толе ранттылықты қалыптастырудағы рухани-адамгершілік факторлардың рөлін анықтау болып табылады. Осы алға қойылған міндеттегі аспек тіні білуде қоғамдағы адамның орнына және толеранттылық сананы қалыптастыру үшін оның әлеуметтік және рухани негізін, әлеуметтік және рухани факторларды анықтау қажет.
Keywords: толеранттылық; этнос; мәдениет; әділдік