Астана ЭКСПО-2017 – «Болашақ энергиясы» жобасы көрмесінің философиясы (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Мақалада біздің елімізге қажетті модернизациялық жоғарғыміндеттерді табысты жүзеге асыру үшін, мәдениет құбылыстарыныңәралуан салаларын қамтитын үдемелі жобалар ерекше рөл атқаратындығы айтылады. Мақала авторының пікірінше 2017 жылы Қазақстанда ашылатын ЭКСПО-2017 көрмесін осындай жобалардың қатарына жатқызуға болады. Алдағы жобаның негізгі тақырыбы ретіндежарияланған «Болашақ энергиясы» жобасын «АСТАНА ЭКСПО-2017»көрмесінің философиясы деуге болады. Өйткені, бұл кең ауқымды,кең қамтымды жоба осыған сай әлемге ондағы адамға, мейлінше терең, кең интегралды көзқарасты, яғни философиялық көзқарастықажетеді.
Keywords: «Болашақ энергиясы»; «жасыл экономика»; эколо гиялық дүниетаным; энергоэкологиялық стратегия; энерготиімділік; энерготехнологиялар; тұрақты экодаму.