Инновация және инновациялық қызметтің әлеуметтік-мәдени аспектілері (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Мақала инновация және инновациялық әрекет құбылысыныңәлеуметтік-философиялық және мәдени-философиялық тұрғыда талдауға арналған. Авторлар мақалада қазіргі заманғы қоғамдағы инновация және инновациялық әрекет дамуының сұрақтары менмәселелері, жетілу үрдісінің заңдылықтары мен қалыптары, инновациялық әрекеттерінің барлық маңызды орталардың дамуы, соныменқатар инновацияның кейбір өлшемдері мен сипаттамасы туралы сұрақтарды қарастырады. Мақаланың авторлары инновация құбылысының әлеуметтік және мәдени анықтамаларын қарастыру керектігітуралы, инновациялық әрекеттің жүйелік сипаттамасы және оның маңыздылығының саясаты туралы, адамзат әрекетінің барлық салаларымен Қазақстан Республикасының серпінді дамуының жаңару үрдісітуралы қорытынды жасайды.
Keywords: қоғам; мәдениет; инновация; инновациялық әре кет; ғылым; білім; инновациялық экономика; технопарк; университет; модернизация.