Қазақстандағы жаһандану үдерісінің ерекшеліктері (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Бұл мақалада автор ХХ ғ. соңында географиялық ортада бірнешежас мемлекеттердің пайда болғанын, соның бірі Қазақстан Республикасы екендігін атап көрсетеді. Тәуелсіз жас мемлекет үшін бастымәселе әлемдік экономикалық додаға түсу және тұрақты саяси бағытты ұстану. Автор осы бағытта ҚР әлеуметтік, мәдени, саяси, экономикалық мүмкіншіліктерін зерттей келе бүгінгі әлемдік саясаттқаөзіндік баға береді. Сонымен қатар ҚР болашақтағы даму үрдісінешолу жасайды.
Keywords: этнос; ұлт; өркениет; жаһандану.