Өрісті логиканың әдістемелік негіздері: практикалық нұсқаулықтар (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2015)
Бұл мақалада қазіргі заманғы зиятты ұлт қалыптастыру саясатынжүзеге асыру үшін жастардың шығармашылық ойлауы мәселелерібасты назарға алынады. Сондықтан да, ғылымға бет бұрған азаматүшін өрісті ойлау, яғни тың, жаңа ой тудыру басты мақсат болып табылады. Белгілі бір үлгілерді тиімді пайдалана отырып, өрісті логиканың негізгі идеяларын қалыптастырудың басты бағыттарын қарастыратын әдістемелік құрал ретінде ұсынылады. Осындай ізденістердібасшылыққа алу нәтижесінде шартты түрде оның 10 формуласы көрсетілді.
Keywords: өрісті логика; сыни ойлау; шығармашылық ойлау; зияттылық; тезис; тәсіл; формула т.б.