Жаһандану жағдайында мәдениетаралық коммуникацияны зерттеу теориялары (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2016)
Қазіргі замандағы жаһандану бір жағынан халықтар мен мәдениеттерді біртұтас өркениет кеңістігіне жақындастырады, бірақ, екінші жағынан дәстүрлі мәдени айрықшалықтарды жойып жіберу үдерістерімен байланысып жатыр. Сондықтан да диалог пен мәдениетаралық коммуникация мәселелері бүгінгі әлемде және қазақстандық қоғамда аса актуальдылық иеленуде.
Keywords: мәдениетаралық коммуникация (МКК); жаһандану; мәдениет; коммуникант; айрықшалық.