Матуриди дүниетанымындағы діни толеранттылық (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2016)
Имам Әбу Мансұр әл-Матуриди ақыл мен уахиға сүйене отырып, жүйелі діни түсінігін, яғни мәзхабын қалыптастырды. Түркілердің ислам дінін қабылдауына ескі діни түсініктерінің ықпал еткендігі, тіпті Исламды қабылдаған түркілердің көне ұлттық болмысын сақтап қалғандығы белгілі. Түркілер исламдану кезінде Ханафи-Матуриди мәзхабын қабыл етті.Бұл мақалада Матуридидің шығармалары мен қазіргі кездегі еңбектердің негізінде Матуридидің әртүрлі сенімдер мен ағымдарға деген толеранттылық ұстанымы қарастырылатын болады.
Keywords: Матуриди; дін; мәзхаб; толеранттылық