Трамп әкімшілігінің Қытай мен КХДР-ға қатысты сыртқы саясатын бағалау: өзгерістер, алынған сабақ және болашақ болжамы (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2020)
Шетелдік саяси демонстрациялар мен бейбітшілікті нығайтуға бағытталған саясаттыңнегізін қалаушы халықтардың Қытай Халық Республикасының (Китай) және Корейдің Халықтық-Демократиялық Республикасының (Северная Корея) үкіметі. Мақалада Д. Трамп әкімшілігімен оның алдындағы Б. Обама әкімшілігі арасындағы тікелей салыстыру қарастырылған. БізТрамптың басшылығымен осы екі Азия елдеріне қатысты АҚШ-тың сыртқы саясатының қазіргіАҚШ әкімшілігінің дербестігі мен қуат саясатына сүйенуіне қалай қараймыз. Мақалада Қытаймен(Азия-Тынық мұхиты аймағындағы сауда, геосаясат) және Солтүстік Кореямен (ядролық қару,санкциялар, адам құқықтары) практикалық проблемалардың соңғы үш жылда қалай өрбігендігі,болашақ сценарийлер немесе гипотезалар туралы гипотеза ұсынылған. Трамптың қайта сайлануынемесе Ақ үйде басшылықтың ауысуы туралы жағдай.Түйін сөздер: Солтүстік Корея, КХДР, АҚШ сыртқы саясаты, Трамп, Қытай, үкімет, сайлау,әкімшілік, билік саясаты, ядролық қарудан бас тарту.