Мәдени феминизм және субстантивтік заң (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Аңдатпа: Бұл мақала феминизм әлемінде жалғасып келе жатқан парадоксті көрсетуге әрекет болып табылады, бұл репродуктивті қабілеттіліктің биологиялық айырмашылықтарына негізделген ерлер мен әйелдердің арасындағы айтарлықтай  айырмашылықтарды көрсетеді. Мәдени феминизм патриархалды мәдениетті толығымен сынға алды. Патриархалдық мәдениеттеқайсарлық, батылдық және парасаттылық идеалдары болған және оларды қоғамдағы адамның жалғыз ерекше заттары деп санаған. Мәдени феминизм – ұрпақты болу қабілетінің биологиялық айырмашылықтарына, сондай-ақ радикалды феминизмнің бағытына негізделген ерлер мен әйелдердің арасындағы айтарлықтай айырмашылықтарды баса көрсететін феминизмнің бір түрі.Бұл «әйел табиғаты» немесе «әйел табиғаты» идеологиясы, бұл құндылықтарды бағаланбайтын болып көрінетін әйелдердің құндылықтарын қалпына келтіруге тырысады. Бұл теория ерлер мен әйелдердің айырмашылықтарын бағалайды және негізгі айырмашылықтарды тек биология тұрғысынан қарастырады, сонымен қатар психологиялық, мәдени және тарихи факторлардыңзор әсерін көрсетеді. Мәдени феминизм адам өмірінің барлық саласында әйел мінез- құлқын қолдайды және әйелдер мен ерлер арасындағы айырмашылықты қолдайды. Мәдени феминизмнің теоретиктері болашақта патриархалды әлемде емес, барлық адамдар бір-біріне қамқорлық жасай алатындығына және қоғамдық санкциялардан қорықпай жақындық қуанышынсезінетініне келіседі.Түйін сөздер: феминизм, патриархализм, қамқорлық, теңдік, парадокс, айырмашылықтар.