Партиялар және партиялық жүйелер: тәжірибесі посткеңестік мемлекеттер (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Бұл тезис 2019 жылы 2-3 сәуірде "әл - Фараби және қазіргі заман"Халықаралық Әл-Фараби форумы аясында жазылған. Форумда алты секция және алты пікірталас алаңы жұмыс істеді. IV пікірталас алаңы "партиялар мен партиялық жүйелер: посткеңестік мемлекеттердің тәжірибесі"деп аталды. Авторлар КСРО ыдырағаннан кейін посткеңестік кеңістіктегі мемлекеттер трансформацияның әр түрлі траекторияларына, соның ішінде партиялық жүйелердің қалыптасуы мен дамуына бет бұрғанын атап өтті. Нәтижесінде партиялық жүйелердің және Президент пен Парламенттің өзара іс-қимылының үш үлгісі қалыптасты. Бұл пікірталас алаңында партиялық жүйенің қалыптасуы мен жұмыс істеуін анықтайтын факторлар талқыланды. Саяси үдерістің маңызды субъектілерінің стратегиялары, рөлі мен функцияларын орындау талданады.Түйінді сөздер: партия, партиялық жүйелер, Саяси процесс, пікірталас алаңы, посткеңестік мемлекеттер.