Кәсіптік әншілерді дайындау кезеңіндегі, болашақ Әнші-Ұстаздардың әртістік дағдыларды қалыптастыру процесі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Адам баласының мәдени даму кезеңіне жаңару, іздену өте қажет және ол қоғамдық өмірдіңбарлық саласына әсерін тигізеді. Білім берудің заманауи даму кезеңінде жоғарғы білім орнынбітіретін маманға талап күшейтіліп, ол маманның жеке басының біліміне, өзіндік мәнеріне көпкөңіл бөлінеді. Бұл деңгейге жету үшін студенттердің теориялық және ғылыми-әдістемелікнегізі, дайындығы өте қажет. Себебі маманның жоғарғы білім деңгейі, творчестволық ойлары,қайталанбас әрекеттері негізгі фактор болып саналады. Бұл мақаланың көтеріп отырған негізгімәселесі, ол қазіргі қоғамға өз мамандығын жетік білетін, жан-тәнімен сол мамандыққа берілген,гуманитарлық және творчестволық білім беруді іске асыра алатын маманның керектігі... Маманойлану және іске асыру тәсілдерін толық білуі керек, гуманитарлық мәдениетті сақтау жәнедамыту, өзінің кәсіптік саласында қайталанбас, өзгеше тұлға болуы тиіс.Түйін сөздер: педагог-вокалист, әртістік дағдылар, жеке ән салу өнері, әншіні кәсіптікдайындау, педагогикалық даму.