Ойын моделінің мəнмəтіндегі релятивизмнің Шығыстық түрі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Осы мақалада автор ойын моделінің мəнмəтінде релятивизмнің шығыс түрін белгілейді. Автордың ойы бойынша релятивизмнің шығыс түрі мағыналы ойындар, ишаралар, əр түрлі семантикалық элементтердің оқыс қосылыстар, амалдар, түсіндірулер мен түсініктерге талаптанумен ерекшеленеді. Релятивизмнің шығыс түрдің маңызды ерекшелігі сырттан орап алу айласы стратегиясы болып табылады. Түйін сөздер: ойын, мəдениет феномені, мəдениет моделі, релятивизм, ойындық ойлау, ойлау əдісі.