Ішкі көші-қон жəне қазіргі Қазақстан (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Мақалада Қазақстан Республикасындағы көші-қон мəселелері қарастырылған. Еліміздегі көші-қон мəселелері анықталып олардыңшешужолдарыталқыланып ұсынылған. Сонымен қатар облыс аралық көші-қон заңдылықтары мен ерекшеліктері анықталған. Мақалада авторлар, көшушілердің жағдайларын жеңілдету үшін бірнеше шараларды көрсеткен. Қазақстан Республикасындағы ішкі жəне сыртқы көші-қонның себептері мен жүру барысы сарапталған. Азаматтардың ауылдан қалаға көшу мəселелерін талқылаған. Түйін сөздер: миграция, ішкі миграция, урбанизация, сыртқы миграция.