Қазақ халқының таным-түсінігіндегі сопылық ілімнің орны (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Қазақ халқының дəстүрлі діни танымында сопылық ілімнің алар орны ерекше. Қазақ мұсылмандық түсінігінің болмысын анықтаған бұл ілімнің бастауы Мұхаммед пайғамбардың кемелдік тұлғасымен байланысты екендігі даусыз. Исламның рухани-эмпирикалық мол тəжірибесін қалыптастырған сопылық ілімнің бастауы - құран мен сүннет. Түйін сөздер: сопылық ілім, қазақ халқы, исламның рухани-эмпирикалық тəжірибесі, рухани көкжиектер, ислам өркениеті.