Дискурс тəжірибесіндегі дін, мораль жəне адам (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Мақалада антропология методологиясы мəселесі, адам туралы дискурстың бағыттылығы, адамның өзін-өзі түсінуі, трансценденттілік мəселесі қарастырылады. Дискурс ерекше феномен, қиын жүйелік қалыптасу ретінде, көпаспектілі жəне көпдеңгейлі мəн ретінде түсіндіріледі, институционалды дискурстар немесе əлеуметтік институттар дискурстары қалыптасады (ғылыми, педагогикалық, діни, шығармашылық-эстетикалық, заңды, саяси, масмедиялық жəне т.с.с.), институттың əлеуметтік мақсатында нақтыланған немесе мағыналандырылған сананың белгілі бір түрі (ғылыми, педагогикалық, мистикалық, шығармашылық, құқықтық, саяси, қоғамдық, бұқаралық) дискурстың түпкі концептісі ретінде түсіндіріледі. Тйін сздер: дискурс, трансценденталдылық, субъективизм, адам өлімі, постмодернизм, постструктурализм.