Көшпелі мемлекет- басқару институты қызметінің мінездемесі жəне ерекшелігі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Көшпенді мемлекеттік басқару институтының жұмыс жасауы мен ерекшелігі оның типологиялық белгілерімен, төмен эволюциялық потенциалымен, аз тұрақтылығымен, өте тар қызметімен байланысты. Осы контексте автор көшпелі қоғамда патрономия жанұя ішіндегі патриархальдық қатынастар мен қандас туыстық жақындыққа, генеалогияға негізделген қоғамдық жəне басқа да қатынастарды ретке келтіретін, негізгі формаға айналады деп есептейді.