Аймақтық тарих пен ғылымдағы саяси исламның түсінігі мен мəні (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Бұл мақалада қазіргі таңда кең өріс алған саяси ислам деген феноменге анықтама берілген. Саяси исламды зерттеуді ресейлік жəне аймақтық ғалымдар көп үлес косқан. Саяси ислам түсінігі мен оны зерттеу маңыздылығы өзекті мəселе екендігі дəлелденді, көптеген зерттеушілер терроризм мəселесі бізде сырттан əкелінген қауіп ретінде қарастырды. Алайда еліміздегі соңғы уақытта болып жатқан оқиғалар дəлелдегендей исламның саясилану процесі біздің елде де болып жатыр. Мақалада саяси ислам дегенге берілген аннықтамаларға салыстырмалы талдау жасалған. Ғылыми тұрғыдан қарастырылып отырған феноменге негативті баға берілуі басым екендігі байқалады. Сонымен қоса автор мақалада Орталық Азиядағы кеңінен өріс алған Уахаббизм уғымынада жəне оның талалуына да көңіл бөлген.