Айдын суреттерi немесе қазiргi əлемде сəйкестілік (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Бұл мақалада адамның сəйкестілігiнiң мəселесі талданады. Cəйкестілік қайғыру мен рефлексия, идея мен ұсыныстар, жүйе құндылықтары, ортақтық жəне қозғалыстарға жатқызу, соған өзiн немесе басқа мəдениеттерге өздiгiнен ұғыну өз өзiн өздiгiнен түсiну. Осы феномен постмодерн дəуiрiндегі мамандар арасында талқыланған.