Батыстық парадокстер, болашақтағы басқару жəне бiлiм (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Бап мағыналары бар жұмыстың формасы ретiнде феноменге арналған оның тетiгi ашылады, байланыс ұқсастықтың мəселесi бар смыслообразованиясының процесстерi. Зиновьев западнизма тұжырымдаманы талданады, западоидовтың ерекше белгiлерiн бiлiнедi. Ерекшелiктер, орын, рөл, функция жəне батыс елдерiндегi қазiргi бiлiмнiң мəселесi А.Зиновьевтiң идеяларының негiзi жəне Д.Джекобстарға бəрi қолының келедi. Жұмыста саяхатшы Ж.Бодрийяраның көз көрiлген Америкаға да көңiл бөлген.