Халықаралық экономикалық қатынас əлемдік саясаттың теориясын зерттеудің объектісі ретінде (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2019)
Мақалада саяси ғылымдағы халықаралық экономикалық қатынастар туралы ғылыми-теориялық көзқарастарға талдауұсынылған. Халықаралық экономикалық қатынастар мемлекеттік мүдде мен мемлекет аралық бірлескен қызмет саласынқамтитын, сондай-ақ халықаралық деңгейдегі билік қатынастары саласындағы халықаралық саяси қатынастардың өзаратығыз байланыстылығын жəне бір-бірімен қамтамасыз етілгенін атап өту керек. Өз жиынтығында олар тірі қалу мен азаматтыққауымдастықтың жетістігі мəселесін шешуге бағытталған, əлемдік саясаттың түрлі субъектілерінің мүдделерінің келісімгекелу механизмін жасау жəне олардың арасындағы тең құқылы қатынастардың дамуы, жаһандық жəне аймақтық жанжалдардышешу жəне алдын алу, тұрақты жəне əділетті əлемдік тəртіпті құру.