Қазақстандық жастардың мəселелері жəне оларды шешу жолдары (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Қазіргі қазақстандық қоғамда жастардың əлеуметтену процесі мен құндылықтар жүйесінеқызығушылықтар өсуде, себебі, көрші аймақтарда болып жатырған саяси жағдайлар, ғалымдардың аталғанмəселелер бойынша негізгі себептерін, ондағы акторлардың əрекеттерін талдау жəне болжау жасау өтемаңызды. Сонымен қатар, жастардың ақпараттық əлеуметтенуі жəне құндылық жүйелерінің қалыптасуынегізгі өзекті мəселелердің бірі болып табылады. Айталық, БАҚ əлеуметтік тəжірибенің басты тарату-шысы, сондықтан оларды актор ретінде қарастыру үлкен рөл ойнайды. Саяси процестерді тұрақтандырумақсатында мемлекеттік жастар саясаты жасалып жүзеге асырылуда.Түйін сөздер: жастар, əлеуметтену процесі, құндылықтар, құндылықтар жүйесі, жастар саясаты,бұқаралық ақпарат құралдары.