Қазақстандағы əкімшілік реформасы: мəселелері, үрдістер, болашағы (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Қазіргі замандағы Қазақстан өтпелі кезеңнің қиындықтарын сəтті өткеріп, əлемдік экономикағаинтеграциялауға, елдің бəсекеге қабілеттілігін көтеруге жəне қазақстандықтардың өмірін сапалыжақсартуға бағытталған жаңа мақсаттарды алдына қоюда. Осы жағдайларда, экономиканың ары қарай өсуімен біздің қоғамның демократизация бағытының таймауын қамтамасыз ететін маңызды фактор ретіндеəкімшілік реформалар мəселесі ерекше өзектілікке ие. Əкімшілік реформаның табыстылығы мемлекеттікаппараттың тиімді жұмысына алып келетінін айту қажет. Əкімшілік реформаларды жүргізу əр уақыттада үлкен қауіптермен байланысты жəне ішкі кедергілермен кездеседі. Əкімшілік басқару реформасыныңнегізгі принциптері мен бағыттары демократиялық құқықтық мемлекетті құрудың жалпы стратегиялықміндеттерімен келістіріле қалыптастырылған.Түйін сөздер: əкімшілік реформа, мемлекеттік басқару, модернизация, реформалау, менеджерлі мо-дель.