Қырғызстан Республикасында христиандық: орыс православ шіркеуі қызметі жəне батыстық миссионерлік ұйымдардың шоқындыру саясаты (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада Қырғызстан Республикасындағы христиан дінінің жағдайы қарастырылады. Тақырыпорыс православ шіркеуі мен батыстық миссионерлік ұйымдар шеңберінде ашылады. Алдымен христиандінінің Орта Азия мен Қырғызстан территориясына таралау тарихы қысқаша баяндалады. Содан кейінорыс православ шіркеуінің аймаққа таралу тарихы мен кезеңдерінің ерекшеліктері қолға алынады əріқазіргі таңдағы ОПШ-ның мемлекетпен өзара қарым-қатынасы, қоғамдағы орны мен қызметі талдана-ды. Сонымен қатар протестанттық миссионерлік ұйымдардың қоғам бірлігі мен тұтастығына қатертөндіріп отырған шоқындыру саясаты жан-жақты талқыланады. Осы аталған екі бағыт негізінде қырғызқоғамындағы христиандықтың рөлі айқындалады.Түйін сөздер: христиандық, орыс православ шіркеуі, батыстық миссионерлік ұйымдар, миссионерлік,демократия, зайырлы қоғам.