Қазақ жəне ағылшын тіліндегі 6, 7 сандарының зерттелуі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Аталмыш мақалада автор 6, 7 сандарының қазақ жəне ағылшын тіліндегі осыған дейінгі зерттеулерінешолу жасайды. Осылайша, аталмыш мақаланы В.В. Бартольд, С.Е. Малов, С.Г. Кляшторный секілдібелгілі түркітауншылардың еңбектеріның жалғасы жəне қысқаша талдамасы ретінде қабылдауға болады.Жұмыстың негізгі бөлігі лингвистикалық зерттеу тəсілдеріне негізделгенімен, мақалада жасалған талдау-лар негізінде сандық концептілердің туындауына себеп болған мəдени алғышарттарды табуға мүмкіндікжасайды. Жұмыстағы түйін сөздер: түркі халқының санауы, санақ жүйесі, сан атауларының жəне өлшембірліктерінің этимологиясы, алты пенс.Түйін сөздер: түркі халқының санауы, санақ жүйесі, сан атауларының жəне өлшем бірліктерінің эти-мологиясы, алты пенс.