Интеллектуалды ұлттың қалыптасуындағы акмеологиялық мəдениеттің рөлі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада басты міндеттердің бірі интеллектуалды ұлт қалыптастыруда акмеологиялық мəдениеттіңорнын анықтау. Осыған орай, Акмеологиялық мəдениеттің орнын анықтауға байланысты Алматықаласының төрт ЖОО оқитын магистранттардан тақырыпқа сай сұрау алынған. Мақалада сұраудыңқорытынды анализі көрсетілген. Сараланған мəліметтер бойынша интеллектуалды ұлт қалыптастырудаакмеологиялық мəдениеттің рөлі қарастырылады, сонымен бірге, адам капиталының маңыздылығы меноның респонденттермен түсінілуі айқындалады.Түйін сөздер: интеллектуалды ұлт, интеллект, интелектуалды фондтар, капитал, адам капиталы, акме-ология, акмеологиялық мəдениет, интеллектуалды əлеует.