Депозитпен жұмыс істеу барысында табысты бөлу кезінде пайда болатын аналитикалық қиындықтардың мониторингі мен тәуекелді бағалау (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Теориялық тұрғыдан алғанда исламдық банкілер дəстүрлі банктерге қарағанда неғұрлым тұрақты болуы қажет. Шамамен олар міндеттемелер мен құнды қағаздар бойынша кірісті бөліседі. Тəжірибеде, исламдық банкілер тұрақталған кіріс активтері бар жəне міндеттемелер бойынша кіріске де қатысады. Батыс жүйесіне сəйкес келу үшін ислам қаржыландыру институттарының, қаржыландыру бойынша ислам  комитетінің, Ислам Даму Банкінің жəне халықаралық есеп айыру  Банкі арасында негізгі капиталдың жеткіліктігі мен тəуекелділікті басқару құралдары, аудит пен бухалтерлік бақылау мəселері бойынша жеткілікті сəйкестік болу керек. Сонымен қатар екінші деңгейдегі нарықтың  мөлшері жəне қол жетімдігі оның тұрақтылығына  əсер етеді. Кредит бөлу процесі мен  инвестицияларды талдау тəсілдері бойынша дəстүрлі банк жүйесінен айырмашылығы болғанмен,  исламдық қаржыландыру тəсілдері ұқсас болып келеді. Аяқтап келгенде тəуекелділікті талдаудағы шынайылық негізгі фактор болып табылады. Түйін сөздер: ислам банкі, ислам банкінің қаржылық құралдары, банктің аналитикалық проблемалары, депозит, табысты бөлу, мониторинг жəне тəуекелді бағалау.