«Саясаттан тыс болу» қытайлық стратегияның жүзеге асуының миграциялық аспектісі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада шетелдегі Қытай диаспораларының əлеуеті сарапталады. Қытай Халық Республикасының сыртқы экономикалық «Сыртқа тыс» стратегиясының Қытай мекемелерінің инвестициялық белсенділігіне, жұмыс күшін экспорттауға əсері зерттелді. Түйін сөздер: Қытай, мигранттар, реформа, экономикалық бағыт, миграциялық саясат.