Келе жатқан әлем (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада əлемдегі даму мен өзгерістер үдерісі,əлемдегі құрылымдық айырмашылықтар жəне мəдениетсұхбаты өркениет дамуының жаңа стратегиясы менжаңа құндылықтар дайындау факторы ретіндегі мəніашылады.