К.Г. Юнгтың архетиптер теориясындағы мәнмәтініндегі манасшының жыраулық шығармасының феномені (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Манасшының жыраулық шығармасының феномені К.Г. Юнгтың архетиптер теориясы тұрғысынан ашылады. Талдаудың негізінде осы феноменнің мифоритуалдық практикамен және манасшыжыраулар мысал бола алатын, ұжымдық естің ежелгі архетиптік қабаты арасында өзара байланыс жасалады. Түйін сөздер: манасшының жыраулық шығармасы, архетиптер, рәміздер, ұжымдық ес, ұжымдық бейсаналылық, мифоритуалды практика, түс көру.