Қазақстанда мемлекеттіліктің бастауы: мәселенің әдіснамасы (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада автор мемлекеттіктің Қазақстанда қалыптасу тарихын қарастырған. Орталық мәселе сапасында көшпелі халықтар мемлекеттігінің бастауы алынып отыр. Сақ, үйсін, қаңлы, ғұн т.б тайпаларының мемелекеттік бірлестігінің қалыптасуы қарастырылады. Бұл процестің көшпенді өмір салтымен байланысты жақтары анықталады. Бұл мақаланың мазмұны Қазақстанның мемлекеттік дамуындағы сабақтастықты дәлелдеуі тиіс. Түйін сөздер: билік, мемлекет, билеуші, саясат, көшпелілік, көшпенді, тайпа, халық, жұрт, сақ, массагет, сармат, үйсін, қаңлы, ғұн, Шаньюй, Гуньмо.