Қазіргі Каспий аймағындағы діни жағдай: шақырулар және болашағы (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Аталмыш жұмыста Қазақстанның ұлттық мүддесі тұрғысынан Каспий аймағының маңыздылығы көрсетілген. Қазақстан Каспий аймақ мемлекеттерінің бірі болып келеді және елдің энергоресурстарын транзиттік аумақпен тасымалдауда әлеуеті болып саналады. Қазіргі таңдағы Каспий аймағын зерттеу, оның терең құбылыстарын жан-жақты талдау актуальды болып отыр. Осы аймақтың геосаясатын зерттеу бар мәселелерді бірлесе шешуге және Каспий аймақ мемлекеттерінің біріккен серіктестік құру арқылы аймақтың тұрақтылығын сақтауға үлкен үлес қосады. Сонымен қатар, XX – XXI ғғ. ширегінде Каспий аймағында трансформациялық үрдістердің конструктивтік және деструктивтік салдарын талдау қажеттілігі туындап отыр. Түйін сөздер: Каспий аймағы, жаһандану, деструктивтік, исламистік бағыттар, үрдіс, экстремизм, лаңкестік, фактор