Шығыс – Батыс сұхбаты аясындағы қазақ мәдениетінің ерекшелігі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада Шығыс пен Батыс, сұхбат пен толеранттылық ұғымдарын концептуалдық тұрғыдан талдап, олардың мәні мен мағынасын ашу қажеттілігін талқылайды. Сонымен қатар, Шығыс пен Батыс өркениеттерінің өзара әсері мен сұхбаты ауқымында мәдени құндылықтарды зерттеудің концептуалдық қырларын айқындауда, мәдениет, өркениет, этнос пен ұлт, мәдени бірегейлілік (identyti), мәдени өзара әсер мен дамуы қарастырылады. Түйін сөздер: құндылық, Шығыс пен Батыс, салт-дәстүр, бірегейлілік, мәдениет, өркениет.