Адам капиталының қалыптасуының әлеуметтік және философиялық аспектілері (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада адам капиталына, оның дамуына белгілі экономист және әлеуметтанушы ғалымдар дың теориялары негізінде әлеуметтік-философиялық талдау жасалған. Сонымен қатар Қазақстан дағы интеллектуалды капиталдың рөлі айқындалып, елдің бәсекеге қабіліттілікті арттыра отырып даму жолдары қарастырылған. Автор мәдени капитал деген ұғымды талдай отырып, оның адам ка питалының пайда болуындағы алатын орнын көрсеткен. Түйін сөздер: адам капиталы, әлеуметтік және философиялық аспект.