«Тәрбие беру» және «білім беру» әлеуметтік-философиялық түсінігі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақала славян, ағылшын және бірқатар басқа еуропалық тілдерде тәрбие беру мен білім беру аймағындағы терминологияны салыстырмалы қарастыруға арналған. Сөздердің терминологиялық аймағын және ішкі пішінін салыстыру Еуропа тілдері арасындағы тәрбие берудің орыс концептісінің ерекшелігі туралы тұжырымдар жасауға мүмкіндік береді. Түйін сөздер: пайдейя, білім беру, тәрбие беру, ішкі пішін, менталитет, әлемнің тілдік картинасы.