Қазақстан Республикасы тіл саясаты аясында латындандыру мәселесі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Қазіргі Қазақстан Республикасының мемлекеттік тіл саясатының негізгі даму жолдары айқындалып, қалыптасқан мәселелері мен қайшылықтарына талдау жүргізілді. Сондай-ақ, қазақ әліпбиін латын қар- піне көшіру туралы «Қазақстан-2050» стратегиялық жоспарда мақсат етілген міндеттемеге сәйкес түркі тілдес мемлекеттердің тәжірибелері қарастырылды. Мақала үш бөлімнен тұрады: тарихи және құқықтық шолу; түркі тілдес Өзбекстан, Әзірбайжан және Түркия мемлекеттерінің латындандыру аясында жүргізген тәжірибесінің тиімділігі мен нәтижелігіне тоқталу; Қазақстанда латын қарпін қолдану перспективалары. Түйін сөздер: тіл саясаты, латындандыру, ассимиляция, консолидация.