Қазіргі заманғы әлеуметтік кеңістіктегі саяси миф феномені (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада саяси миф феноменінің теоретикалық талдауы көрсетілген, бір жағынан әлеуметтік және психологиялық тұрғыдан сипатталса, басқа жағынан оның қызметі белгілі бір әлеуметтік үде- рістердің жүзеге асуына ықпал етеді. Қазіргі заманғы әлеуметтік кеңістіктегі саяси мифтердің қыз- метінің ерекшеліктері қарастырылады. Түйін сөздер: саяси миф, ұлттық мифология, архетип, мифологиялық сана.