Жастардың діни психологиялық белсенділігінің негіздері (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Жастар – бүкіл қоғамның экономикалық, ғылыми-техникалық, əлеуметтік, саяси, мəдени, рухани дамуының əрі объектісі, əрі субъектісі.Бұл, бір жағынан, олардың сан жағынан халықтың басым көпшілігін құрайтындығымен, екіншіден, жастардың өршілдік, шығармашыл,игемділік, мобилділік, креативті, жаңашыл болу қасиеттерімен байланысты болмақ.