Қазақстанда даралықты анықтау (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада Қазақстанның əлеуметтік реформациялау жағдайларындағы индивидуалдылық феноменінің перспективті мүмкіндіктер мен стратегияларының бағасы келтірілген. Адам жəне қоғам өзара байланысы эволюциясы тұрғысынан жаңару үрдісінің негізгі түйіні болып индивидуалды жəне қоғамның өзара қатынасын қайта маңыздау табылады.