Мәдени мұра проблема ретінде: сипаттамалары және зерттеу позициясы (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мәдени мұра - пәнаралық зерттеу тақырыбы. Әрбір пәнді зерттеудің өз аспектісі, мәселенің өз көзқарасын табады (ашып көрсетеді). Халқының мәдени мұрасының тар өткен тақырыптық талдауы қазірдің өзінде әлсіз тұжырымды көрсетеді. Осы бағдарламаны зерттеудің нақты бағыты туралы панорамалық идея әлі жоқ. Зерттеу топтарының идеологиялық ұстанымдары және олардың әртүрлі жоспарларында олардың танымдық немесе түсіндірмелік әрекеттерінің ерекшеліктері анықталмаған, немесе керісінше, жоқ. Зерттеу практикасының жалпы мәселелерін және мемлекеттік мәдени саясатта жаңа бағыттар мен ғылыми бағыттарды ашу туралы батыл мәлімдемелер жоқ.