Секуляризация әлеуметтік-мәдени құбылыс ретінде (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Қазіргі заманғы жаңғырту жағдайында,атап айтқанда, Қазақстанды жаңғыртуДін мәртебесі процестермен анықталадысекуляризация, декларизациялау, де- және resacra-лизинг және діни қалпына келтіру,дінді дуализациялау. Жоғарыда көрсетілген процестердіни дәреженің көрсеткіші болып табылады,ең алдымен, қоғам.