Араб мұсылман философиясының өзіндік ерекшеліктері (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Орта ғасырда пайда болып, жаңа заманғадейін философия тарихында көрнекті орыналған, еңбектерін араб тілінде жазған, негізіненмұсылман елдерінен шыққан ойшылдар тобы-ның ілімін ғылымда фалсафа деп атау дəстүрібар. Оларды орыс тіліндегі əдебиеттерде «арабтіліндегі философия» немесе «араб философ-тары» дейді. Анығында бұлар ерекше ойлаументалитетіне ие болған фəлсафа өкілдері.