Азаматтардың билікке деген сенімін қалыптастырудағы атқарушы органдардың медиа-бейнесінің рөлі (Ресей Федерациясы Білім және ғылым министрлігінің үлгісі бойынша) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мемлекеттік органдарға мемлекеттік сенім әрдайым маңызды фактор болып, биліктіңзаңдылығының негізгі көрсеткіштері болып табылады. Қазіргі әлемде адамдардың сенімінәртүрлі факторлардың әсерінен қалыптасады. Жеке тәжірибенің, естудің және ең алдыменбұқаралық ақпарат құралдарының ықпалымен қалыптасқан биліктің бейнесі де маңызды рөлатқарады. Ақпараттық қоғамда бұқаралық ақпарат құралдары көбінесе халықтың көпшілігі үшінақпараттың негізгі көзі болып табылады. Осылайша, медиа-кеңістікте қалыптасқан атқарушыоргандардың бейнелері (медиа-бейне) азаматтардың билік органдарының сенім деңгейіне оңнемесе теріс әсер етуі мүмкін.Бұл мақала Ресей Федерациясы Білім және Ғылым министрлігінің медиа-бейнесін қарастырады.Білім министрлігі кез келген азаматтың өмірінде, мәртебесі мен жасына қарамастан маңызды рөлатқарады. Осы себепті Білім министрлігінің қызметі әрқашан бұқаралық ақпарат құралдарыныңбарлық түрлерінің назарында болады. Бұл өкілеттіктің медиа-бейнесін талдау үшін автор фреймталдауды қолданады.Түйін сөздер: медиа бейне, медиафрейм, медиа кеңістік, БАҚ, сенім, мемлекеттік орган,Білім және ғылым министрлігі.