Этникалық репатриацияның халықаралық тәжірибесі: салыстырмалы талдау (Қазақстан, Қырғызстан және Қытай мысалында) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Авторлар мақалада қайта оралу, қоныс аудару, бейімделу, қайтып келген этникалық топтардыңтарихи отанына интеграциялану мәселесін зерттеу үшін этникалық көші-қонның халықаралықтәжірибесін (Қазақстан, Қырғызстан және Қытай) мысалында қарастырды. Мысалдарды таңдау«ең ұқсас мысал дизайнына» негізделеді (John Stuart Mill әзірлеген MSSD) яғни, ұқсас бірақ әртүрлі нәтиже берген мысалдарды салыстыруға бағытталған. Репатриация бағдарламаларын салыстырмалы талдау негізінен ресми құжаттардың(конституциялар, заңдар, ресми мемлекеттік бағдарламалар мен мемлекет басшыларыныңжарлықтарының) мәтіндерін және қайтып оралғандарды әлеуметтік бейімдеу және әлеуметтікинтеграциялау туралы материалдардың (социологиялық зерттеулердің нәтижелері) зерттеугенегізделгенін атап өту қажет.Түйін сөздер: репатриация, көші-қон, салыстырмалы талдау, оралмандар, иммигранттар,отандастар, қайрылмандар, қайтып келгендер, диаспоралар.