Мультикультурализмнің философиялық негіздері (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мақалада мультикультурализмнің философиялық негіздері зерттелді. Мультикультурализм- нің түрлі теорияларына философиялық талдау жүргізілді. Мультикультуралды ортада өзара жанжалсыз қатар өмір сүруінің моральдық жағдайлардың қазіргі замандағы философиялық негіздері анықталған. Мультикультурализм субстратында диалогтың философиялық тұжырымдамасы айқындалған. Мақалада қоғам мен мемлекеттің мультикультуралық үлгісін интеграциялауының философиялық маңыздылығы мен перспективасы зерттелген және дәлелденген; мультикультурализм жалпыұлттық сәйкестіктің құрылымын құруға және дамытуға мүмкіндік жасайды және онда елдің барлық азаматтарының мәдени ұқсастығы есепке алынады және сақталады; мультикультурализм түрлі ұлт өкілдері үшін кедергілер және заңсыздықтарды алып тастайды және оларға қоғам мен мемлекеттің ресурстары мен мүмкіндіктеріне тең қол жетімділігін қамтамасыз етеді. Мақалада мультикультурализм саясаты бұл қазіргі қоғамдағы жаңа ұлтаралық қатынастарды құру және дамытудың жалғыз нұсқасы бар екендігі дәлелденген.Түйін сөздер: философиялық негіздері, мультикультурализм, мәдениет, тұжырымдамалар, орта.