Азаматтардың билікке деген сенімін қалыптастырудағы атқарушы органдардың медиа-бейнесінің рөлі (Ресей Федерациясы Білім және ғылым министрлігінің үлгісі бойынша) (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Мемлекеттік органдарға мемлекеттік сенім әрдайым маңызды фактор болып, биліктіңзаңдылығының негізгі көрсеткіштері болып табылады. Қазіргі әлемде адамдардың сенімі әртүрліфакторлардың әсерінен қалыптасады. Жеке тәжірибенің, естудің және ең алдымен бұқаралықақпарат құралдарының ықпалымен қалыптасқан биліктің бейнесі де маңызды рөл атқарады.Ақпараттық қоғамда бұқаралық ақпарат құралдары көбінесе халықтың көпшілігі үшін ақпараттыңнегізгі көзі болып табылады. Осылайша, медиа-кеңістікте қалыптасқан атқарушы органдардыңбейнелері (медиа-бейне) азаматтардың билік органдарының сенім деңгейіне оң немесе терісәсер етуі мүмкін.Бұл мақала Ресей Федерациясы Білім және Ғылым министрлігінің медиа-бейнесін қарастырады.Білім және ғылым министрлігі кез келген азаматтың өмірінде, мәртебесі мен жасына қарамастанмаңызды рөл атқарады. Осы себепті Білім министрлігінің қызметі әрқашан бұқаралық ақпаратқұралдарының барлық түрлерінің назарында болады. Бұл өкілеттіктің медиа-бейнесін талдауүшін автор фрейм талдауын қолданады.Түйін сөздер: медиабейне, медиафрейм, медиакеңістік, БАҚ, сенім, мемлекеттік орган, Білімжәне ғылым министрлігі.