Посткеңестік кезеңінің Казақстандағы корейлердің тілдік мәселелері (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл зерттеуді авторлар посткеңестік қазақстандық корейлердің лингвистикалық ұлттықмемлекет құруын әкелетін жаңа тәуелсіз елге бейімделу үшін ұсынуға тырысады. Қазақстандағыкәрістердің мемлекеттік тілде сөйлей алмауы жаңартылған мемлекеттің азаматы болудың негізгішартына сай келмейді және жалпы қоғамдық игілікке байланысты маргиналдану болып саналады.Корейлердің өзін-өзі тануында басқа тілдің тереңдігімен шектелген шекарасы бар және олардыңтек пассивті тәжірибесі бар, бұл мемлекеттік тілдің статусына сай келмеуі мүмкін. Корей тілініңлингвистикалық қайшылықтары лингвистикалық сәйкестікті сақтауда еркін және жеңіл таңдауемес, қайшылық этносубъект пен билік арасында өтетіндіктен тәжірибе мен естеліктерге талдауберу керек.Түйін сөздер: қазақстандық корейлер, кеңестік корейлердің мақтанышы, өз және басқатілдихотомиясы.