Мемлекет басшысының бағдарламалық құжаттарда Қазақстан Республикасының ұлттық қауіпсіздігін қамтамасыз ету және өткен жылдардағы тәжірибесі (Journal of Philosophy, Culture and Political Science, 2018)
Бұл мақалада 2015-2016 жылдардағы Ел басының бағдарламалық құжаттарындағы Қазақстан Республикасының ұлттық қауіпсіздік мәселелерін зерттелген және тәуелсіз Қазақстанның 25 жылдық тарихындағы Қазақстанның саяси ғалымдардың ғылыми еңбектері қарастырылған. Зерттеу нәтижелері Қазақстан Президенті Нұрсұлтан Назарбаевтың бағдарламалық құжаттары жеке тұлғалардың, қоғамның және мемлекеттің қауіпсіздігін жетілдіруге негізделген.Түйін сөздер: Қазақстан, бағдарламалық құжаттар, Ел басы, ұлттық қауіпсіздік.